Ανακοίνωση της ΛΕ.Κ.Α.Μ. για τον τρόπο έκδοσης των ασφαλειών
Το Δ.Σ. της ΛΕ.Κ.Α.Μ., 26/12/2014

Το Δ.Σ. της ΛΕ.Κ.Α.Μ. σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος, σας ενημερώνει δε, ότι με τον Νέο Νόμο οι ασφάλειες των αυτοκινήτων προπληρώνονται. Υπεύθυνος για την προώθηση των ασφαλειών και για το έτος 2015 είναι ο κος Κοσμάς Κοσμίδης. Η Λήξη της ημερομηνίας πληρωμής είναι μέχρι της 30/12/2014.

Μετά από την ημερομηνία αυτή θα χρειασθεί από την αρχή υποβολή νέας αίτησης και όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Με απόφαση της Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α., όσα αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλισμένα θα πρέπει οι κάτοχοι τους να επιστρέψουν την κάρτα FIVA και τις Πινακίδες Κυκλοφορίας στα Σωματεία τους !!

Επισυνάπτεται η Ανακοίνωσης απο την Ασφαλιστική Εταιρεία :

Allianz Ελλάδος-Κεντρικά Γραφεία-Public | Allianz Hellas S.A.

Allianz Ελλάς Α.Α.Ε. ΑΦΜ: 094007989 ΑΡ.Μ.ΑΕ.: 12868/05/Β/86/48
Λ. Αθηνών 110, Κτίριο Γ΄ ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
104 42 Αθήνα
Τηλ.: 210 69 99 902 /Fax.: 210 69 97 574 /
www.allianz.gr


Θέμα : Αλλαγές στην εξόφληση ασφαλίστρων


Αγαπητέ πελάτη,


Η σωστή εφαρμογή των νέων κανόνων για την εξόφληση ασφαλίστρων του αυτοκινήτου σας σε συνέχεια πρόσφατων αλλαγών στη σχετική νομοθεσία, σας εξασφαλίζει διαρκή και απρόσκοπτη ασφαλιστική κάλυψη και διαφυλάσσει τόσο εσάς όσο και την περιουσία σας από κινδύνους που μπορεί να βρεθείτε εκτεθειμένοι αν - έστω και για λίγο - παραμείνετε ανασφάλιστος. Είναι χρέος μας να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές αυτές ώστε να μπορείτε να προγραμματίζετε έγκαιρα την πληρωμή των ασφαλίστρων σας

Αλλαγές στην εξόφληση ασφαλίστρων

Η βασική αλλαγή που προκύπτει από το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι ότι η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο μετά την καταβολή του οφειλόμενου ασφαλίστρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να ξεκινήσει η επόμενη περίοδος ασφάλισής σας πρέπει να φροντίσετε να εξοφλήσετε τα οφειλόμενα ασφάλιστρα πριν την ημερομηνία έναρξης ασφαλιστικής κάλυψης (οφειλής) που αναγράφεται στην ειδοποίηση πληρωμής που λάβατε σήμερα. Σας συστήνουμε αυτό να γίνεται το αργότερο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία οφειλής. Με τον τρόπο αυτόν τα χρήματα θα φθάσουν έγκαιρα στην Εταιρία μας κι εμείς ή ο συνεργάτης μας θα φροντίσουμε να σας προμηθεύσουμε άμεσα με το ανανεωτήριο της επόμενης περιόδου ώστε να κινείστε ελεύθερα με το αυτοκίνητό σας με τη σιγουριά ότι είστε καλυμμένος έναντι όλων των κινδύνων που προβλέπει το συμβόλαιό σας.

Σε περίπτωση που καταβάλλετε τα ασφάλιστρα μέσω Τράπεζας ή ΕΛΤΑ, και μέχρι την παραλαβή του συμβολαίου σας, η απόδειξη πληρωμής από τους φορείς αυτούς είναι το αποδεικτικό παραστατικό της εξόφλησης.

Εκπρόθεσμη πληρωμή ασφαλίστρων

Είναι κρίσιμο να γνωρίζετε ότι η εξόφληση των ασφαλίστρων μετά την ημερομηνία οφειλής, δεν σας εξασφαλίζει συνεχόμενη κάλυψη. Και αυτό γιατί, θεωρώντας ότι η πληρωμή από μέρους σας σημαίνει και επιθυμία ασφάλισης στην Allianz, θα προχωρήσουμε στην έκδοση νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου ίδιου διαστήματος ασφαλιστικής κάλυψης με ίδιες καλύψεις, αλλά με ημερομηνία έναρξης την επομένη της ημερομηνίας εξόφλησης. Για το διάστημα επομένως που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας οφειλής και της ημερομηνίας που τελικά εξοφλήσατε τα ασφάλιστρα, παραμένετε ανασφάλιστος.


Διαβάστε με προσοχή! Σας αφορά


Συνοψίζοντας,
Για να είστε πάντα σωστά ασφαλισμένος:

  • Πληρώνετε έγκαιρα τα ασφάλιστρά σας, το αργότερο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία οφειλής
  • Φροντίζετε να παραλαμβάνετε το εξοφλημένο ανανεωτήριο

 

Εκπρόθεσμη πληρωμή σημαίνει:

  • Νέο συμβόλαιο με νέα ημερομηνία έναρξης
  • Ανασφάλιστος για το διάστημα που μεσολαβεί και εκτεθειμένος σε ελέγχους και πρόστιμα

Οι υποχρεώσεις του συνετού ασφαλισμένου που υπαγορεύονται μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο μπορεί να φαίνονται πιο αυστηρές σε σύγκριση με το παρελθόν. Αν όμως αναλογιστείτε ότι αυτές έχουν σαν στόχο να μην κυκλοφορεί ανασφάλιστο όχημα στους δρόμους, με όφελος κυρίως τον τελικό καταναλωτή, θα συμφωνήσετε πως η συνεπής προσαρμογή όλων μας στο νέο τρόπο λειτουργίας συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.


Με εκτίμηση,

Διεύθυνση Κλάδου Αυτοκινήτου

Allianz Ελλάς Α.Α.Ε. ΑΦΜ: 094007989 ΑΡ.Μ.ΑΕ.: 12868/05/Β/86/48

Λ. Αθηνών 110, Κτίριο Γ΄ ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

104 42 Αθήνα

Τηλ.: 210 69 99 902

Fax.: 210 69 97 574

www.allianz.gr

Allianz Greece

 

Για να δείτε την επιστολή πατήστε εδώ

ΛΕΚΑΜ Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας
Κορομηλά 27 (Βασ. Όλγας) Τ.Κ. 54 644 | Θεσσαλονίκη 10 100
Τηλέφωνο: 2310 - 81 61 80 | Fax: 2310 - 81 61 80
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 108 | Σύνολο από 25/07/2008: 600,000 | Μοναδικά IP: 58,214