Ανακοίνωση για την 20η Μακεδονική Πλοήγηση (4ο Κλασσικό Ράλλυ Ολύμπου), 10-11/10/2015
Το Δ.Σ. της ΛΕ.Κ.Α.Μ., 30/09/2015

4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015

Το περίφημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015 επισκέπτεται φέτος το Πήλιο.

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 το ράλι θεσμός για την Ελλάδα από το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και την ιστορική ΛΕ.Κ.Α.Μ.

Φέτος αγαπημένος προορισμός η "χώρα της Αργούς και των Κενταύρων"

Εκατοντάδες πληρώματα "ζεσταίνουν" τις μηχανές τους.

"Δεσποινίδες" ετών 50+ αναζητούν την τύχη τους στο βουνό των Κενταύρων.

Εγρήγορση επικρατεί στις τάξεις των Λεσχών κλασσικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, για το αυθεντικό και εντυπωσιακό 4ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2015,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 και διοργανώνεται από το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Ελασσόνα - Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ. - Θεσσαλονίκη ), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,της ΛΕΚΟΒ και του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (Σ.Κ.Α.Λ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία και συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός και η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ. Σημειώνεται ότι το φετινό Ράλι είναι επετειακό για τα 20 έτη από την ίδρυση της ΛΕ.Κ.Α.Μ.

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με έδρα τη Λάρισα και την Ελασσόνα στον ΝΔ Όλυμπο και η ΛΕ.Κ.Α.Μ., η μεγαλύτερη Λέσχη της Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ΛΕΚΟΒ (Βόλος) και ο ΣΚΑΛ (Λάρισα), που είναι οι βασικοί διοργανωτές του Ιστορικού -Κλασσικού Ράλι Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτοί που το καθιέρωσαν ως γεγονός, που ταξιδεύει εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και έκλεψε τις καρδιές από όλους τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων. Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που διοργανώνεται μόνο από τις παραπάνω Λέσχες και που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον φίλοι, να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, ο φετινός απόλυτος προορισμός.

Η πρωτοτυπία, που από πέρυσι καθιερώθηκε από τους διοργανωτές ,προκειμένου το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του, με την επίσκεψη στη Δεσκάτη Γρεβενών, στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, συνεχίζεται και φέτος, αφού η εκκίνηση (Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ.) θα γίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον πανέμορφο Βόλο, ενώ οι διαδρομές που κόβουν την ανάσα θα γίνουν στο Πήλιο, που θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα - αντίκα, που σπάνια, πλέον, συναντά κανείς, στους δρόμους. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της Μαγνησίας και του Πηλίου, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία, την μυθική Αργώ (για την οποία θα γίνει ιδιαίτερη ενημέρωση), τη "Χώρα των Κενταύρων", τη λίμνη Κάρλα, τα μοναδικά τοπία , τις ιδιαίτερες γεύσεις του Πηλίου, τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου ,όπως είναι ο Βόλος ,το Πήλιο και η Μαγνησία ,αναδεικνύοντάς τον ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό .

Διαδρομή 20ης Μακεδονικής Πλοήγησης (4ο Ράλυ Ολύμπου):

1η ΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10/2015)

Βόλος (εκκίνηση 11.00 π.μ.- κτίριο "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" ), Πλακόστρωτο Παραλίας Βόλου, ανάβαση Πηλίου, Πορταριά, Χάνια, Ζαγορά, Άγιος Ιωάννης (διακοπή μιας ώρας και ελεύθερο φαγητό στα παραλιακά ταβερνάκια], Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα [Υποδοχή από τις τοπικές Αρχές και προσφορά εδεσμάτων], Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος ,’Ανω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος, Παλαιά Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

2η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10/2015)

Λάρισα (Κεντρική Πλατεία - Εκκίνηση), Ελασσόνα (Κεντρική Πλατεία - Τερματισμός αγώνα).
Θα ακολουθήσει αμέσως μετά, η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές, σε μια πανηγυρική εκδήλωση. Όλες αυτές τις ώρες τα κλασσικά οχήματα θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας ,όπου και μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι ελεύθερα.

Ιστορικό Ράλι Ολύμπου : Ένας αγώνας που κόβει την ανάσα

Το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Πρόεδρος Κ. Σκριάπας) και η ΛΕ.Κ.Α.Μ. ( Πρόεδρος Γ. Τσάλιος) δηλώνουν ότι στο αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου που θα γίνει για την Ελλάδα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, τηρούνται με αυστηρότητα όλες οι διεθνείς προδιαγραφές, τα αυτοκίνητα είναι ελεγμένα και πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άψογη διοργάνωση, υπό την Αιγίδα της εκπροσώπου της FIVA στην Ελλάδα, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ στην οποία και ανήκουν όλες οι διοργανώτριες Λέσχες ,δηλ. η ΛΕΚΑΜ η ΛΕΚΟΒ και ο ΣΚΑΛ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Οκτώβριος (10 και 11 Οκτ. 2015 ) αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των απαιτητικών πληρωμάτων για τη συμμετοχή τους στο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που φέτος θα γίνει στην έδρα της ΛΕΚΟΒ, στο Βόλο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πληρώματα με αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με κάρτα FIVA και φέρουν πινακίδες E.O FILPA . ELPA και Υπουργείου Μεταφορών (Κρατικές). Τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ασφαλισμένα και να είναι εφοδιασμένα με πυροσβεστήρα, τρίγωνο ασφαλείας, ζώνες ασφαλείας και φαρμακείο. Τέλος οι οδηγοί πρέπει να φέρουν μαζί τους την άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας.

Παράβολο συμμετοχής Euro 150,00 που περιλαμβάνει : Διαμονή δυο ατόμων στο ξενοδοχείο DIVANI COLLECTION, τα γεύματα του αγώνα, αγωνιστικές πινακίδες, την επιπλέον ασφάλιση των αγωνιζομένων αυτοκινήτων, τα έπαθλα των νικητών καθώς και τα έξοδα οργάνωσης. Επιπλέον άτομα και αυτοκίνητα συνοδείας σε συνεννόηση με την οργάνωση. Αριθμός δωματίων περιορισμένος.

Καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής: 05/10/2015

Για πληροφορίες: 1) Στα γραφεία της ΛΕ.Κ.Α.Μ., στο τηλ. 2310.816180 και 2) Στο κινητό 6975.909100 κος Τσάλιος Γιώργος Πρόεδρος 
ΛΕΚΑΜ Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας
Κορομηλά 27 (Βασ. Όλγας) Τ.Κ. 54 644 | Θεσσαλονίκη 10 100
Τηλέφωνο: 2310 - 81 61 80 | Fax: 2310 - 81 61 80
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 109 | Σύνολο από 25/07/2008: 600,001 | Μοναδικά IP: 58,214