Η Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ) ιδρύθηκε από μία παρέα φίλων με πολύ αγάπη προς το κλασσικό αυτοκίνητο το 1995, μετά από πολλές συζητήσεις για το πως θα στεγάσουν κάπου την αγάπη τους για το κλασσικό όχημα.

Αποτέλεσε την πρώτη λέσχη με κύριο θέμα τα κλασσικά αυτοκίνητα στην Βόρεια Ελλάδα και το πρώτο καταστατικό γράφηκε στο μαγαζί – έδρα του κ. Φιλίππου χρησιμοποιώντας ως πρότυπο το καταστατικό της ΦΙΛ.Π.Α.

Πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι, αλλά επικράτησε το ΛΕ.Κ.Α.Μ. το οποίο και προσδιορίζει τον κύριο χώρο δράσης της Λέσχης.

Η βάση για το σήμα της ΛΕ.Κ.Α.Μ. αποτέλεσε ιδέα και φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Νίκο Παπαδέλη και με μερικές τροποποιήσεις που προτάθηκαν καταλήξαμε στο γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον σήμερα σήμα της Λέσχης.

Το πρώτο καταστατικό κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης από τον κ. Γεώργιο Σιετή και έτσι επίσημα η ΛΕΚΑΜ ήταν γεγονός.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην AURA στα λαδάδικα όπου ο Ηλίας Φιλίππου αναλαμβάνει να καλέσει όλους όσους γνωρίζει σαν κατόχους παλαιών αυτοκινήτων. Έτσι στην συνάντηση αυτή παρευρίσκονται άτομα με αγάπη προς το κλασσικό αυτοκίνητο που αποτέλεσαν και τους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας όπως οι κ.κ. Μπακανιάρης, Καζάζης, Εμμανουηλίδης, Εικοσιδύος, Γκαβέζος, Ξενόπουλος, Εκκλησίαρχος, Θύμης, Σημαντήρας, Σιώκης, Ραπτόπουλος κ.α.

Ο πρώτος αγώνας της ΛΕΚΑΜ θα πραγματοποιηθεί σύντομα και θα ονομαστεί 1ο Φθινοπωρινό Rally και θα γίνει στο Πανόραμα το 1995. Αποτέλεσε στην ουσία μία βόλτα η οποία χρονομετρήθηκε με χρονόμετρα χειρός και είχε την αμέριστη υποστήριξη του τότε δημάρχου Πανοράματος κου Γ. Κεδίκογλου.

Σιγά – σιγά η Λέσχη μεγάλωσε και έφτασε στο σημείο που βρίσκεται τώρα να έχει επίσημο γραφείο, εξοπλισμό για αγώνες και φυσικά να έχει κύρος και λόγο και στην Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α) και να έχει αγαστή συνεργασία και σχέσεις με λέσχες κλασσικού αυτοκινήτου στις όμορες χώρες.

Για το ιστορικό χρησιμοποιήθηκε κομμάτι από το Αντί προλόγου του Ηλία Φιλίππου στο 1ο περιοδικό της ΛΕΚΑΜ το 1999.